Alle banker i Danmark: De bedste, de værste og de største

Alt hvad du behøver at vide

A 100% A
Tekst str.
Læsetid: 9 min.
Opdateret: 17. januar 2024

Velkommen til denne dybdegående guide til de danske banker. Her giver vi et overblik over de største, de bedste og de værste i den danske banksektor. Der er enorm forskel på kundetilfredshed fra de mest populære banker til de mindst populære banker, så det er værd at læse med, hvis du overvejer at skifte bank eller stifte lån.

Vores lister ser ikke kun på traditionelle, fysiske banker, men også på online låneinstituter samt banker, der låner til erhvervsvirksomheder. Vores mål er at informere dig om de tilgængelige muligheder, så du kan træffe velinformerede finansielle beslutninger.

Hvilke typer banker dækker vi på denne side?

Danmarks banksektor er mangfoldig. Det afspejler denne guide, der dækker et bredt spektrum af finansielle institutioner. Vi inkluderer ikke kun traditionelle, fysiske banker, men også online banker, erhvervsbanker og kooperative banker.

Det er vigtigt at bemærke, at vi har valgt at fokusere udelukkende på långivere og ikke på låneformidlere eller sammenligningsservices. Dette valg er truffet for at give en klarere og mere direkte forståelse af de institutioner, der direkte håndterer pengeforvaltning og långivning.

Her på siden vil vi identificere de største 10 banker i Danmark, fremhæve top 10 over de bedste banker i Danmark ifølge Trustpilot’s anmeldelser, samt ditto for de 10 dårligst anmeldte. Derefter kan du finde en top 10 over de bedste online lånudbydere i Danmark. Lad os komme igang!

Top 10 over største banker i Danmark

For at afgøre, hvilke der er de 10 største banker i Danmark, skal vi se på bankernes arbejdende kapital. Arbejdende kapital er et målepunkt, der anvendes til at bedømme en virksomheds likviditet og størrelse. Ved at se på arbejdende kapital, kan vi få et retvisende billede af bankernes størrelse og betydning i den danske økonomi.

Her er de 10 største banker i Danmark, baseret på deres arbejdende kapital:

Kapital på over 75 mia. kr.

Arbejdende kapital på over 75 millarder kroner

  • 1. Danske Bank
  • 2. Jyske Bank
  • 3. Sydbank
  • 4. Nykredit Bank
  • 5. Spar Nord Bank
Kapital på over 15 mia. kr.

Arbejdende kapital på over 15 millarder kroner

  • 6. Arbejdernes Landsbank
  • 7. Ringkjøbing Landbobank
  • 8. Sparekassen Danmark
  • 9. Saxo Bank
  • 10. Vestjysk Bank

Ifølge Finanstilsynet har de øverste fem banker på listen har en arbejdende kapital på over 75 milliarder kroner, mens de nederste fem banker har en arbejdende kapital på over 15 milliarder kroner.

“Hvorfor er Nordea ikke på listen?” er der måske nogle der tænker. Nordea er ikke inkluderet på listen over de største banker i Danmark, fordi det er en nordisk bank med hovedsæde i Finland. På trods af sin betydelige tilstedeværelse i Danmark, bliver Nordea derfor ofte udeladt fra lister, der specifikt fokuserer på danske banker.

Top 10 over de bedste og værste banker i Danmark

Nu skal vi se på hvilke banker i Danmark, der har modtaget de bedste og værste vurderinger fra deres kunder. Grundlaget for vores liste er brugeranmeldelser på Trustpilot, en dansk platform, der er internationalt anerkendt for sin brugerskabte anmeldelser. På Trustpilot kan kunder skrive anmeldelser om deres oplevelser med en virksomhed og give en vurdering fra 1 til 5 stjerner. Fem stjerner er den højeste bedømmelse, hvilket indikerer fremragende service eller produktkvalitet.

For at sikre en retfærdig og troværdig sammenligning, har vi fastsat en minimumsgrænse på 50 anmeldelser for at en bank kan komme i betragtning til vores liste. Dette kriterium er valgt for at garantere, at de banker vi fremhæver, har en betydelig mængde af feedback, hvilket giver et mere pålideligt og repræsentativt billede af deres servicekvalitet og kundeoplevelse.

Vores intention er at give dig et klart overblik over, hvilke banker der skiller sig ud på godt og ondt i kundernes øjne. Denne indsigt vil hjælpe dig med at træffe en velovervejet beslutning, når du skal vælge din næste bankforbindelse.

Top 10 banker i Danmark

Her følger en top 10 over de mest populære fysiske banker i Danmark. Gældende for alle banker på listen er, at de har mindst 50 anmeldelser på Trustpilot.

  1. Vestjysk Bank — 4,7 stjerner

    En regional dansk bank, som tilbyder bankprodukter- og services til private husstande og små til mellemstore virksomheder. Banken er resultatet af en fusion mellem Lemvig Bank og Lemvig Folkebank.

  2. Lån & Spar Bank — 4,6 stjerner

    Kendt som en innovativ digital bank, der tilbyder enkle banktjenester kombineret med personlig service. Banken tilbyder forbrugslån, kreditkort, indlånskonti og forsikring til privatpersoner.

  3. Rise Sparekasse — 4,6 stjerner

    Rise Sparekasse leverer et bredt udvalg af spareprodukter og lån til private personer og virksomhedskunder. Den fokuserer på regional detailbankvirksomhed og har sin base i Ærøskøbing.

  4. Danske Bank — 4,5 stjerner

    Danmarks største bank, der tilbyder et bredt udvalg af finansielle tjenester både inden for privat og erhvervsbankvirksomhed.

  5. Nykredit — 4,5 stjerner

    En af Danmarks førende finanskoncerner, der primært er kendt for sine realkreditlån, men også tilbyder banktjenester.

  6. Møns Bank — 4,5 stjerner

    Møns Bank, etableret i 1877, er en af Danmarks ældste banker. Den fungerer som en lokal og regional bank, der tilbyder både detail- og privatbankprodukter.

  7. Falster Andelskasse — 4,5 stjerner

    Falster Andelskasse er en kooperativ bank, der ejes af sine medlemmer via aktier. Banken tilbyder detail- og privatbankprodukter og -tjenester, herunder pensions-, forsikrings- og investeringsfondsprodukter til sine kunder.

  8. Sparekassen Danmark — 4,4 stjerner

    Sparekassen Danmark blev dannet den 1. september 2021 gennem en fusion mellem Sparekassen Vendsyssel og Jutlander Bank. Det er Danmarks største sparekasse med over 1.200 ansatte og 54 afdelinger. Sparekassen er organiseret som en traditionel, selvejende garantsparekasse, hvor kunder, der indskyder garantkapital, ejer banken.

  9. Sparekassen Kronjylland — 4,3 stjerner

    Sparekassen Kronjylland, har lanceret en ny digital bank ved navn KRON. Ifølge Sparekassen Nordkylland kombinerer KRON personlig rådgivning med digital smidighed, hvor kunderne møder deres rådgivere online, men med et mål om at opretholde den samme nærvær og relation som i traditionelle pengeinstitutter. Samtidig har Sparekassen Kronjylland udvidet sin fysiske tilstedeværelse ved at åbne 13 nye afdelinger rundt om i landet

  10. Andelskassen — 4,1 stjerner

    Andelskassen, officielt kendt som Danske Andelskassers Bank A/S, betjener både privat- og erhvervskunder og tilbyder et udvalg af bankprodukter, herunder lån, opsparing, investering, pension og forsikring. I 2011 fusionerede banken med 16 andelskasser i Sammenslutningen Danske Andelskasser..

Du kan danne dig et overblik over hvilke andre banker, der også scorer højt på Trustpilot her. Fra de mest populære banker skal vi nu se på de lavest ratede banker i Danmark.

Bedste banker

Top 10 dårligste banker i Danmark

Lad os se på hvilke banker, der scorer lavest i Danmark. Antal stjerner er gennemsnittet af samtlige anmeldelse på Trustpilot. Derfor kan der altså være mange tilfredse kunder hos nedenstående banker - men øjensynligt også utilfredse brugere.

  1. Jyske Bank — 1,5 stjerner
  2. Arbejdernes Landsbank — 1,6 stjerner
  3. Handelsbanken Danmark (overtaget af Jyske Bank) — 1,8 stjerner
  4. Djurslands Bank — 2,1 stjerner
  5. Broager Sparekasse — 2,2 stjerner
  6. Ringkjøbing Landbobank — 2,4 stjerner
  7. Kreditbanken — 2,5 stjerner
  8. Nordea Danmark — 2,6 stjerner
  9. Sydbank — 2,6 stjerner
  10. Nordjyske Bank — 2,6 stjerner

Online banker

Top 10 over online banker i Danmark

Hvis man leder efter nye banker i Danmark, skal man se efter de online låneudbydere. Her har vi samlet de 10 mest populære online banker på Trustpilot.

  1. Folkelånet — 4,7 stjerner

    Folkelånet er en dansk online låneudbyder, der tilbyder lån fra 10.000 til 50.000 danske kroner uden krav om økonomisk sikkerhed. Hele låneprocessen foregår online, og ved godkendelse af et lån modtager man som oftest pengene på sin konto inden for få minutter.

  2. Kvikto — 4,7 stjerner

    Kvikto er en dansk låneudbyder, der tilbyder mindre lån fra 3.000 til 15.000 kroner. Kvikto foretager en individuel kreditvurdering af hver ansøger for at vurdere, hvilket lånebeløb deres økonomi kan bære, og de kræver - som mange andre online lån - ikke, at låntager stiller sikkerhed for lånet.

  3. Lunar — 4,6 stjerner

    Lunar er en dansk digital bank, der blev grundlagt i 2015. Lunar er primært rettet mod privatkunder og tilbyder en række digitale banktjenester og produkter til denne gruppe. De tilbyder en 100% digital bankoplevelse med brug af en app frem for fysiske filialer.

  4. Qred Bank — 4,6 stjerner

    Ligesom Lunar er Qred en digital bank, hvor kunderne administrerer deres finanser via en online platform. Banken fremhæver sig selv som en løsning, der gør det lettere og hurtigere for små virksomheder at optage lån.

  5. Minifinans — 4,5 stjerner

    Hos Minifinans kan du låne mellem 10.000 og 50.000 kroner med fleksible tilbagebetalingstider på op til 60 måneder.

  6. Ferratum Bank — 4,4 stjerner

    Ferratum tilbyder usikrede forbrugslån på mellem 2.500 og 50.000 kroner. Som med flere af deres konkurrenter, er de kendt for en relativ hurtig udbetaling af godkendte lån. Ferratums lån kan bruges til en række forskellige formål, fra billån, til samlelån til forbrugslån mm.

  7. Resurs Danmark — 4,1 stjerner

    Resurs Danmark tilbyder finansielle tjenester såsom lån og kreditkortløsninger, samt finansieringsløsninger for virksomheder.

  8. Express Bank (BNP Paribas Group) — 4,1 stjerner

    Express Bank med at tilbyder en række lånemuligheder som privatlån, samlelån, ferielån, byggelån og billån til private. De tilbyder også kreditkort og låne- og kreditsikring.

  9. Ikano Bank — 4,0 stjerner

    Ikano Bank er en webbaseret bank, der tilbyder et udvalg af finansielle tjenester og bankprodukter. For forbrugere inkluderer deres tilbud kreditkort, opsparingskonti, realkreditlån, samt diverse lån. Ikano Bank tilbyder ligeledes erhvervsløsninger.

  10. Cashper.dk — 3,6 stjerner

    Cashper.dk tilbyder lån med kautionist op til 20.000 kroner, som kan tilbagebetales over en periode på 6 måneder.


Alle banker i Danmark - liste

Her er en omfattende liste over banker i Danmark, som omfatter både lokale og internationale banker samt nogle af de største spillere i den danske banksektor. Vi har samlet både traditionelle fysiske banker, online banker, og banker, der primært henvender sig til virksomheder. Alle har de det tilfælles, at de opererer i Danmark.

Gruppe 1 (Arbejdende kapital over 75 mia. kr.)

Danske Bank logo

Danske Bank
Jyske Bank logo

Jyske Bank
Nykredit Bank logo

Nykredit Bank
Spar Nord Bank logo

Spar Nord Bank
Sydbank logo

Sydbank

Gruppe 2 (Arbejdende kapital over 12 mia. kr.)

Arbejdernes Landsbank logo

Arbejdernes Landsbank
Lån & Spar logo

Lån & Spar
Middelfart Sparekasse logo

Middelfart Sparekasse
Nordjyske Bank logo

Nordjyske Bank
Ringkjøbing Landbobank logo

Ringkjøbing Landbobank
Saxo Bank logo

Saxo Bank
Sparekassen Danmark logo

Sparekassen Danmark
Sparekassen Kronjylland logo

Sparekassen Kronjylland
Sparekassen Sjælland-Fyn logo

Sparekassen Sjælland-Fyn
Vestjysk Bank logo

Vestjysk Bank

Gruppe 3 (Arbejdende kapital over 1 mia. kr.)

Broager Sparekasse logo

Broager Sparekasse
Coop Bank logo

Coop Bank
Djurslands Bank logo

Djurslands Bank
Dragsholm Sparekasse logo

Dragsholm Sparekasse
Facit Bank logo

Facit Bank
Frørup Andelskasse logo

Frørup Andelskasse
Frøs Sparekasse logo

Frøs Sparekasse
Frøslev-Mollerup Sparekasse logo

Frøslev-Mollerup Sparekasse
Fynske Bank logo

Fynske Bank
Grønlandsbanken logo

Grønlandsbanken
Hvidbjerg Bank logo

Hvidbjerg Bank
Kreditbanken logo

Kreditbanken
Lollands Bank logo

Lollands Bank
Lunar logo

Lunar
Lægernes Pension & Bank logo

Lægernes Pension & Bank
Merkur Andelskasse logo

Merkur Andelskasse
Møns Bank logo

Møns Bank
Nordfyns Bank logo

Nordfyns Bank
PenSam logo

PenSam
Rise Sparekasse logo

Rise Sparekasse
Rønde Sparekasse logo

Rønde Sparekasse
Skjern Bank logo

Skjern Bank
Sparekassen Balling logo

Sparekassen Balling
Sparekassen Bredebro logo

Sparekassen Bredebro
Sparekassen Djursland logo

Sparekassen Djursland
Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn logo

Sparekassen for Nørre Nebel og Omegn
Sparekassen Thy logo

Sparekassen Thy
Totalbanken logo

Totalbanken


Gruppe 4 (Arbejdende kapital under 750 mio. kr.)

Andelskassen logo

Andelskassen
Borbjerg Sparekasse logo

Borbjerg Sparekasse
Fanø Sparekasse logo

Fanø Sparekasse
Faster logo

Faster
Folkelånet logo

Folkelånet
Fælleskassen logo

Fælleskassen
Kassekreditten logo

Kassekreditten
Klim Sparekasse logo

Klim Sparekasse
Kvikto logo

Kvikto
Maj Bank logo

Maj Bank
Minifinans logo

Minifinans
PFA logo

PFA
Stadil Sparekasse logo

Stadil Sparekasse
Sønderhå-Hørsted Sparekasse logo

Sønderhå-Hørsted Sparekasse

Gruppe 5 (Filialer af udenlandske pengeinstitutter i Danmark)

Handelsbanken Danmark logo

Handelsbanken Danmark
Nordea Danmark logo

Nordea Danmark
Nordnet logo

Nordnet
Qred logo

Qred
Swedbank logo

Swedbank


Hvis du vil læse mere om privatøkonomi, se nogle af de udvalgte artikler herunder:

Mark Thorsen
Skrevet af Mark Thorsen, CEO & stifter
Mark Thorsen er direktør for og ejer af Lånio.dk. Han har arbejdet med banksektoren siden 2012 og har indgående kendskab til markedet for banklån. Til dagligt arbejder Mark med de danske banker og finansieringsselskaber med henblik på at skabe et mere gennemsigtigt marked for banklån, og han er blandt andet omtalt i dagbladet Børsen. Han har også kvalificeret sig til at deltage i EY Entrepreneur of the Year i 2018 og 2019, ligesom selskabet bag Lånio.dk har modtaget to Gazeller i 2019 og 2020.

Spørgsmål og svar

Hvordan virker Lånios koncept?

Lånios koncept gør det nemmere, hurtigere og mere overskueligt at låne penge online. Du udfylder kun én låneansøgning, hvorefter vi sætter bankerne i konkurrence om at give dig det bedste lån. Når du har modtaget dine nye lånetilbud, kan du nemt sammenligne og herefter vælge dét lån, som passer dig og din økonomi bedst.

Hvilke fordele giver Lånios koncept mig?

Hos Lånio har vi formidlet lån til vores brugere i mere end 6 år, og gjort det muligt at låne penge hurtigt på en simpel måde. I stedet for at udfylde et hav af låneansøgninger, udfylder du kun én hos Lånio, hvorfor du sparer en masse tid og besvær. Vi sætter bankerne i konkurrence om dig, så dit lån bliver så billigt som muligt. Vi kalder det: Lån penge smart.

Hvilken rente får jeg?

Lånio fastsætter ikke renterne, men vi viser dig bankernes minimum- og maksimumrente. Renten starter fra 3,49%, når du ansøger om lån på Lånio.dk. Det er udelukkende bankerne, der afgør hvilken rente, du får på dit lån. Hver bank behandler din låneansøgning individuelt og udarbejder et skræddersyet tilbud til dig ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Husk, at et lån ikke udelukkende består af renter, men også af andre gebyrer.

Hvad er ÅOP?

ÅOP står for lånets samlede årlige omkostninger i procent. Det betyder, at lånets ÅOP ikke kun inkluderer renter, men også andre gebyrer som etableringsgebyrer og administrationsomkostninger. Når du skal vurdere de lånetilbud, som Lånio indsamler til dig, bør du altid se på ÅOP’en.

Hvornår kan penge være på min konto?

Lånio står ikke for udbetalingen af pengene. Det gør Lånios banksamarbejdspartnere. Udbetalingen af pengene varierer således fra bank til bank men typisk står pengene på din konto indenfor 1-5 bankdage. Når du modtager lånetilbuddene fra bankerne, oplyses du om deres udbetalingstid - er en hurtigt udbetalingstid vigtigt for dig, kan du vælge den bank, der tilbyder dette.

Kan jeg låne selvom min økonomi er dårlig?

Lånio afgør ikke, hvorvidt din økonomi er god eller ej. Bankerne udarbejder individuelle lånetilbud ud fra de oplysninger, du indtaster i vores låneformular. Herefter vurderer bankerne, om de kan tilbyde dig et lån. Da du, med Lånios koncept, modtager flere lånetilbud, øger du dine chancer, for at få bevilget et lån. Chancerne for et lån øges desuden, hvis du har en medansøger.

Hvor meget kan jeg låne?

Gennem Lånios koncept kan du finde forbrugslån fra 10.000 kr. og helt op til 400.000 kr. Som tommelfingeregel kan du øge din chance for godkendelse, ved at ansøge om lån på maksimum 90 % af din årsindkomst.

Hvilke krav er der til mig som låntager?

Alle Lånios banksamarbejdspartnere stiller ikke nødvendigvis de samme krav til dig som låntager. Men du får selvfølgelig kun lånetilbud fra banker, der vil godkende dig. Nogle banker stiller krav til årlig indkomst for dig eller din husstand. Derudover figurerer følgende generelle krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal minimum være 18 år
Kan jeg samle mine lån?

Ved at vælge "samle eksisterende lån" når du skal angive låneformål i vores låneformular, kan du fortælle bankerne, at dit lån skal bruges til at indfri andre lån og dermed sænke dine samlede låneomkostninger. Det betyder dog ikke, at du udelukkende skal bruge pengene til at samle anden gæld. Eksempelvis kan du låne 40.000 kr. og angive, hvor stor andel af lånet der skal anvendes på indfrielse af eksisterende gældsposter.

Koster det mig noget at anvende Lånio?

Nej, det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge om online lån gennem Lånio. Desuden tillægges der ikke omkostninger på dit lån ved vores unikke koncept - dine lånevilkår vil være de samme som dem, du får tilbudt direkte på bankernes hjemmesider.

Hvor lav kan min ydelse blive?

Der er flere muligheder for at opnå en lav ydelse. Eksempelvis kan du i vores låneformular forlænge løbetiden, og dermed sænke den månedlige ydelse. Den månedlige ydelse fastsættes ikke af Lånio med af vores banksamarbejdspartnere ud fra dit ønskede lånebeløb, tilbagebetalingstid, renter og andre gebyrer.

Hvor lang er tilbagebetalingstiden?

Du kan ansøge om en tilbagebetalingstid på 1-12 år (12-144 måneder). Du kan således til dels selv bestemme, hvor lang tilbagebetalingstiden skal være. Der kan dog opstå situationer, hvor Lånios banksamarbejdspartnere tilbyder dig lån med enten længere eller kortere tilbagebetalingstid end ønsket.

Kan jeg tage et lån, hvis jeg har en beskyttet adresse?

Ja, det er muligt, men ikke anbefalet at have beskyttet adresse.

Det er muligt at optage et lån med adressebeskyttelse, men det er op til de enkelte banker, hvorvidt de tillader det eller ej. Oftest vil du blive bedt om at ophøre adressebeskyttelsen i den periode lånet ønskes eller benytte alternativ dokumentation. For at du kan modtage flest mulige lånetilbud og dermed få det billigste lån, anbefaler Lånio ikke at du har adressebeskyttelse i perioden lånet ønskes.

Hvordan tjener Lånio penge?

Når en bruger vælger at optage et lån gennem vores koncept, modtager Lånio en lille provision fra den valgte samarbejdspartner. Gennem Lånio.dks Lån Penge Smart-koncept er det muligt at få endnu lavere renter, da bankerne sættes i konkurrence med hinanden.

Kan jeg fortryde et lån?

Ja, det er til enhver tid muligt at fortryde et lån (kreditaftale). Bestemmelserne står i kreditaftalelovens §19, som skriver, at kan låntager fortryde en aftale om en finansieringsaftale inden for 14 dage.

Hvordan kan du få hjælp?

Har du behov for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på 52 10 50 24. Du kan også skrive en mail til kundeservice@laanio.dk, hvor du vil få svar inden for 24 timer. Dette gælder selvfølgelig ikke i weekender, der vender de tilbage til dig direkte på førstkommende arbejdsdag.

Vis mere

Vi er klar til at hjælpe

52 10 50 24 Chat med os
Åbningstider
Mandag–fredag:
09:00–16:00
Lørdag–søndag:
Lukket
? !